Сторінки

24 грудня 2014 р.

Точки доступу е-громадянина до е-урядування #audio

Вихід в онлайн – це завжди вихід з обмеженого простору! #6

Точки доступу е-громадянина до е-урядування:
e-zakon.org/
civic.kmu.gov.ua/
hro.org.ua/
www.slovoidilo.ua/



Alternative content

скачати на Cpod.Co

23 грудня 2014 р.

Cтрічку за стрічкой фіди подавай! #audio


або Вихід в онлайн – це завжди вихід з обмеженого простору! #5

RSS і Atom -
улюблені формати!

Синдикація,
агрегація,
фіди,
рідери,
помаранчевий значок -

все для Володаря Стрічок!

Alternative content

скачати на Cpod.Co

Прес-реліз круглого столу «Вихід в онлайн – це завжди вихід з обмеженого простору!»

ПРОЕКТ  «Посилення спроможності організацій інвалідів у публічному доступі до інформації»




Прес-реліз круглого столу  «Вихід в онлайн – це завжди вихід з обмеженого простору!» 
            м. Херсон 24 грудня 2014 року

Зі слів українського медіа експерту Ірини Віртосу (http://goo.gl/jylDuv ) в українських медіа існують певні шаблони розкриття теми інвалідності. Найчастішими є – або «героїзація» інвалідності. Мовляв, як ця мужня людина – без рук та ніг – піднялася на Говерлу, перепливла Дніпро, здобула вищу освіту, доїхала через тисячу й одну перешкоду на роботу… Або жалість до цього нещасного «інваліда». Зокрема, людина, яка має інвалідність, подається як споживач, як немічна особа, яка потребує тотальної турботи й захисту, й сама ні на що нездатна.

Змінити ці усталені стереотипи, дати громаді більше інформації про переваги інклюзивного суспільства – головні завдання для ГО «Ініціативи на захист прав інвалідів».

24 грудня, о 13-30 в приміщенні Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара
громадські активісти спільно з представниками органів влади, бібліотечної системи проведуть обмін думками та презентують напрацьовані механізми співпраці на базі інструментів електронної комунікації WEB 2.0

Громадські активісти презентують результати навчання людей з інвалідністю інформаційним технологіям, в тому числі за допомоги соціальних мереж; відео ресурс, який наповнюється відео та фото матеріалами створеними за участю людей з інвалідністю; персональні історії успіху людей з інвалідністю, які активно використовують цифрові технології.

Представники Головного управління ПФУ у Херсонській області, Херсонської обласної служби зайнятості презентують електронні адміністративні послуги, що надаються населенню через власні сайти, задля покращення рівня якості послуг та налагодження оперативного зворотного зв’язку з громадськістю.

Херсонські бібліотекарі презентують веб-ресурси, що доступні для віддалених користувачів: електронний каталог, віртуальну бібліографічну довідку, віртуальні книжкові виставки, віртуальний музей книги, проект «Краєзнавство Таврії»

Мета заходу – показати приклади власного внеску, які роблять люди з інвалідністю в розвиток громади, за допомоги використання сучасних інформаційних технологій. Формування нових бачень у представників громади проблеми «інвалідності» - як соціального явища, яке привносить багато корисного у суспільний розвиток громади.

До участі запрошуються представники влади, експерти із соціальної роботи та педагогіки, громадські активісти, медійники.

Координатор круглого столу Олексій Ліпков – керівник проекту «Посилення спроможності організацій інвалідів у публічному доступі до інформації» тел.. 0509882298.



"Проект здійснено за підтримки Посольства США в Україні. Погляди учасників заходу не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США."


15 грудня 2014 р.

Інструменти Google для спільної роботи #audio

Продовжуємо розмови про сучасні інформаційні технології.
 Цього разу говоримо про таке:
фото  звідси


  • Інструменти Google для спільної роботи: гугл-документи, гугл-карти, гугл-групи, гугл-календар, гугл-сайти.
  • Новий освітний ресурс від Google про безпеку в Інтернеті - “Про Інтернет”



Alternative content

скачати на Cpod.Co

Почти рождественская история

Помните эту фотографию?
Я писала, что что она похожа на кадр из старого фильма с обязательным счастливым финалом.

Так вот история продолжилась так: маленький Саша (на фото), тотально незрячий, посещающий общеобразовательную школу, а не отданный родителями в интернат, получил от Украинского союза инвалидов пишущую брайлевскую машинку и ноутбук с лицензионным специализированный ПО.
Спасибо Оксане Потымко (на фото) за это.
 На днях Сашина мама была в библиотеке и рассказала об этом, поделилась фотографиями:

Саша и его ноутбук

Саша и брайлевская машинка
Также Лена, Сашина мама, принесла список учебников, которые нужно начитать для перевода в формат дейзи. Список я опубликую чуть позже и в другом блоге (а вот и он!), а для рекламы этого проекта использую конкурс альтернативных ёлок, который сейчас проходит. Ёлки будут выставлены у нас в библиотеке.
В общем. ждите фоток с ёлкой, украшенной учебниками. которые нужно начитать для незрячих школьников...



11 грудня 2014 р.

Цей чарівний веб 2.0 #аудіо

фото звідси 
Продовжуємо розмови про сучасні інформаційні технології, сьогодні нарешті переходимо до веб.2.0, а також згадуємо основні правила безпеки в мережі.



Alternative content

скачати на Cpod.Co


8 грудня 2014 р.

Планируем начитать

Сейчас идёт планирование на следующий год, и вот то, что мне известно со слов коллег, что они запланировали начитать в 2015 году для последующего конвертирования в дейзи-формат (формат, доступный для незрячих читателей) - смотреть 

Это только небольшая часть, еще жду перечень необходимых для озвучивания учебников от учителей школы №11 и других сведений, из районных библиотек, к примеру.

Хочу также прорекламировать этот проект во время городского конкурса альтернативных елок, который как раз у нас будет проходить, а почему бы и нет? В разделе "лучшая рекламная ёлка"...

Про цифрових тубільців та громадських активістів в мережі #audio

фото звідси
Отут другий випуск "Вихід в онлайн – це завжди вихід з обмеженого простору!", про цифрових
аборигенів, імігрантів, вигнанців та громадських активістів.



Alternative content

скачати на Cpod.Co

Далі буде - і мрію, що буде веселіше, бо від "взагалі" до конкретики перейдемо, з прикладами; але ж плану курсу дотримуватись треба....


7 грудня 2014 р.

Посібник із протидії дискримінації - завантажуйте

На початку грудня традиційно звучить в інформаційному просторі тема прав людей, у т.ч. з інвалідністю, проходить український тиждень права, відзначається день місцевого самоврядування.
Тож виданий днями посібник стане всім у нагоді:

Пономарьов С.Ю., Федорович І.Ю. Запобігання та протидія дискримінації в Україні: Посібник для працівників органів державної влади та місцевого самоврядування. – К.: Міжнародна організація з міграції, Представництво в Україні, 2014. – 74 с.

Наприклад, там є розділ "Відмова в розумному пристосуванні".
Посібник, який ви тримаєте в руках, пропонує ознайомитися з принципом рівності та недискримінації, основними положеннями національного антидискримінаційного законодавства та їх тлумаченням у контексті міжнародного і європейського права. Він також пропонує огляд інструментів, проілюстрованих як закордонними, так і вітчизняними кращими практиками, які органи державної влади та місцевого самоврядування могли б використовувати для уникнення, запобігання та протидії дискримінації, а також забезпечення справжньої рівності для різних соціальних груп в рамках плануванні та здійсненні своєї діяльності, наданні адміністративних чи інших послуг тощо. Адже уникати та запобігати дискримінації зна-
чно простіше й ефективніше, ніж працювати з її негативними наслідками.

До речі, днями В Україні запроваджено інститут Уповноваженого Президента України з прав людей з інвалідністю.


2 грудня 2014 р.

Серія подкастів про інформаційні технології #audio

фото  - http://dpo.ks.ua/?p=1715
Після серії тренінгів, що відбулися влітку для слухачів з інвалідністю, було вирішено частину
прослуханої інформації розмістити в аудіофрматі - на той випадок, якщо хтось схоче повернутися до теми. Або замотивувати до навчання нових слухачів.

Отже, вирішено записати серію подкастів.

Довго думала, як подати інформацію, в якому обсязі, як це буде сприйматися на слух... але думати вже ніколи, тож почала робити.

Перший,  вступний.


Alternative content

скачати на Cpod.Co
Related Posts with Thumbnails

теги

. "Книжкова шафа" "Сердце матери" #a11y #eBookDay #gaad 140лет 3Д-друк адвокаси анонс Антон Борисов архив аудио аудиокниги аутизм без барьеров белая трость Белозёрка библиография Библиомост библиотека библиотека 2.0 библиотекари библиотеки библиотерапия Билл Гейтс Біла тростина благотворительность блоггинг блогопедия блогосфера буккроссинг буккроссинг. книгообмен веб-дизайн Великобритания видео виїзна бібліотека виставка волонтерство Волошин вспомогательные техноглогии выборы Высоцкий выставка Гаюи геолокация Германия гигиена зрения Григорий Адамов Грин Грузия ГУД дельфинотерапия Джарылгач Диана Гурцкая диджериду дизайн дозвілля без обмежень Донецк доступность е-урядування ЕВРО-2012 Европа Ерошенко ЕС ЖБ живая библиотека живопись зрение ИКТ инваколяска инвалидность Индия инклюзивное образование инклюзивный театр инновации интеграция интерактив интернет интернет-ресурсы интерфейсы для незрячих информационные технологии информация иппотерапия искусство история кампхіл Канада карта каталог сайтов Каховка кемп кино клуб "Семейная гармония" книги книгоиздание книгообмен Книжкова шафа КНУКиМ Конвенция ООН конкурс контакты конференция краеведение кризис Крым крымские татары культура Латвия лекотека Лина Костенко Литва Львів люди маломобильные читатели Марокко мастер-класс медиа медиагромотность медиация мобильная библиотека мобильные технологии мода музеи музей музыка мы в сми НАІУ наши читатели НГО незрячие неповносправність Новая Каховка новые поступления образование Одесса Олесь Гончар Ольга Скороходова онлайн-справка ООН опрос ориентирование орієнтування особый ребенок Павел пандус периодика писатели плагиат подкаст подкасты Польша право практические занятия практические занятия pcc ридер презентация програма екранного доступу проза ПЭД радио РадиоКавун реабилитация реклама рельєфно-графічні посібники Ремарк Речная звезда Ровно Рубен Гонсалес Гальего сайт СБУ семинар Сердце матери синдром Дауна синдром Ушера синтезатор речи скайп скрінрідер Славское слепоглухота слух сми Соколянский сообщества социальная реклама социальные сети спецбиблиотека спецпотребности спорт справка СРК Прометей статистика стихи сурдо сурдоперевод США тактильная книга тактильные пособия твиттер творчество телетайп ТехКемп техника техника для незрячих тифло тифлокомментирование тифлокраеведение тифлоновости Тифлочас толерантность трансляция транспорт тренинг трудоустройство туризм Туркменистан УБА Украина УТОГ УТОС учеба фандрейзинг Феодосия фестивали флористика фото футбол Харьков Хелен Келлер Херсон хрестоматия Царан цензура цитаты Черкасы Чернобыль читатели чтение Шевченко школа шрифт Брайля экскурсия юзабилити юмор Япония ярмарка accessibility Blogcamp blogday DAISY Digital Libraries e-kniga facebook FLEX Google iBooks Author IFLA iPan_Pensioner IPod JAWS Kapten Mobility LEAP libdayUA Microsoft NVDA Pain RSS Ruby web 2.0
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання